Korte voorstelling van de spreker van de avond.

Zijn naam is Nando Harmsen.
Hij is met fotografie begonnen in 1979 met een oude tweedehandse camera waarop alles met de hand ingesteld moest worden. Later, nadat alle kneepjes van het fotograferen en de instellingen van een camera eigen waren geworden, kwamen de eerste half-automatische en automatische camera’s; een ontwikkeling die hij van dichtbij heeft mogen meemaken als verkoper in een grote fotospeciaalzaak.

Zijn passie was en is natuurfotografie, maar alles wat zijn aandacht kon trekken werd op de foto of dia vastgelegd; feesten en partijen, huwelijk, modeshows en concerten behoren tot zijn ervaring. Een tijd lang is hij een van de huisfotografen van het voormalige jongerencentrum de Effenaar in Eindhoven geweest.

In 2005 heeft hij de overstap naar de digitale fotografie gemaakt. Digitale fotografie bleek een wereld apart die snel ontwikkelde en waarin hij met de bagage van vele jaren analoog fotograferen zijn eigen grenzen kon verleggen. Zover zelfs dat hij zijn eigen herkenbare stijl heeft ontwikkeld in drie fotografie disciplines: concert fotografie, landschapsfotografie en natuurlijk trouwfotografie. Die stijl heeft geleid tot veel publicaties en exposities in zowel binnenland als buitenland.
De hobby van weleer is een beroep geworden. Hij is nu professioneel trouwfotograaf met als hobby landschapsfotografie en concertfotografie. Daarnaast helpt hij graag de (beginnende) fotograaf met tips en trucs, geef lezingen  en workshops over zijn fotografie.

Voor deze lezing is het wel van belang dat u zich opgeeft via secretaris@ossefotoclub.nl aangezien we een limiet aan plaatsen hebben.
Voor leden is deze avond gratis, bent u geen lid van de fotoclub dan kost deze avond € 5,- en dat is dan inclusief 1 consumptie.
Mocht u deze mail doorgestuurd hebben gehad en u wilt graag op de hoogte blijven wat wij allemaal organiseren in ons fotocafé.